Hliněná Bašta - Restaurace, Hospůdka

Nahlásit neaktuální údaje na stránce

Hliněná Bašta
 
 

Hliněná Bašta

Průhonice, Újezdská 619

Restaurace, Hospůdka

Rodinná restaurace Hliněná bašta leží v malebné přírodě Průhonic na kaskádě rybníčků a nedaleko Průhonického parku zařazeného na seznam UNESCO.  Nabízíme Vám speciality z čerstvých ryb, ale i něco pro velké jedlíky nebo vegetariány. K jídlu patří též dobré víno, které u nás můžete ochutnat, zejména moravská, chilská, francouzská a italská. K restauraci patří velmi oblíbená letní terasa nad rybníčkem. Pro soukromé oslavy, nebo obchodní jednání Vám můžeme nabídnout dva salonky umístěné v 1. a 2. patře věže. Restaurace je velmi vyhledávaná k oslavám a svatebním hostinám včetně oddání s obřadem přímo na baště. Vše včetně obřadu, menu, rautu, výzdoby, květin i harmonogramu pro Vás připraví na míru Hynek Vávra a Barbora Brožová se svým kolektivem.

Dnes 11:00 - 24:00

Hliněná Bašta - Kontakt

Hliněná Bašta
Újezdská 619
252 43 Průhonice

 

Kontaktní telefon Kontaktní telefon

Odeslat E-mail Odeslat E-mail

Otevírací doba

Pondělí 11:00 – 24:00
Úterý 11:00 – 24:00
Středa 11:00 – 24:00
Čtvrtek 11:00 – 24:00
Pátek 11:00 – 24:00
Sobota 11:00 – 24:00
Neděle 11:00 – 24:00

Info

Počet míst celkem: 80

Tankové pivo: Ne
Zahrádka: Ano (80 míst)
Salónek: Ano (2 místa)
Kuchyně: Italská, Česká, Vegetariánská, Rybí, Steak
Dětský koutek: Ano
Wi-Fi: Ano
Klimatizace: Ano
Platba:
American Express MasterCard Maestro Visa Visa Electron

Typ podniku: Restaurace, Hospůdka

Více Hodnocení

Starší recenze se již nezapočítávají do hodnocení.

11.7.2015

Rinka

Byla jsem pozvána na svatbu - prý tento podnik svatby připravuje....nikoli: tento podnik je improvizuje - pravda, záleží na okolnostech a lidech,… více...

16.1.2014

Miloslav Vrbata

Nenápadná stavba při příjezdu na parkoviště. Hliněná věž a zatravěný val nás zprvu překvapil. Vypadalo to jako opravdu malá restaurace. Při vstupu… více...

9.12.2013

Lucie Cerková

Úžasná restaurace, kterou jsem objevila teprve před rokem a půl a stali jsme se pravidelnými hosty. Výtečná kuchyně taková ta domácí poctivá, která… více...

7.3.2013

Alfons

Při vstupu do interiéru restaurace si určitě nepřijdete jako v luxusním podniku - i když ihned po nahlédnutí do jídelního lístku zjistíte, že cenami… více...

6.1.2009

Lucie Cerková

Jsme zde asi popáté a vždy spokojeni.. Nádherná pohodová atmosféra, kuchyně bez chyby a ty staré trámy... prostě je to tam fajn. více...

Ohodnotit podnik

Hliněná Bašta - Vybavení podniku

Vybavenost:

Klimatizace, Wi-Fi, Salónek, Dětský koutek, Bezbariérový přístup, Parkoviště, Se zahrádkou, Nekuřácké oddělení

Typ podniku:

Restaurace, Hospůdka

Kuchyně:

Italská, Česká, Vegetariánská, Rybí, Steak

Služby:

Svatby, Firemní akce, Catering, Zabalení jídla s sebou

Sortiment - víno:

Rozlévaná vína, Tuzemská vína, Zahraniční vína, Lahvová vína, Archivní vína

Káva:

Espresso, Cappuccino, Latté, Vídeňská káva, Turecká káva, Frappé

Nealkoholické nápoje:

Fanta, Nestea, Pepsi, Mattoni

Pivo:

Plzeňský Prazdroj, Birell, Clausthaler (nealko), Stella Artois

Platba:

American Express, MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron

Jazyková vybavenost obsluhy:

Čeština a slovenština, Angličtina

Ostatní:

Vstup psa na vodítku povolen

Kapacita:

Počet míst celkem: 80 
Kapacita salónku: 2 x 14 místo 
Kapacita zahrádky: 80 míst 

Podnik vhodný pro:

Každodenní oběd, Rodiny s dětmi, Romantické posezení, Oslavy a hostiny, Obchodní jednání, Akce s kamarády, Relaxace

Ohodnotit podnik Hliněná Bašta - hodnocení podniku

Starší recenze se již nezapočítávají do hodnocení.

Služby:
Interiér:
Jídlo:
Prostředí:
Celkové hodnocení:

Byla jsem pozvána na svatbu - prý tento podnik svatby připravuje....nikoli: tento podnik je improvizuje - pravda, záleží na okolnostech a lidech, resp. svatební družině, jak nastaví "laťku" - někomu stačí hudba z reproduktorů a oschlé chlebíčky (že by retro?), také nevzhledný zátěžový koberec nahnědlé barvy nevzbuzoval nikterak pocit jakékoli nálady, emocí či vůbec možnosti se na něm procházet....neposekali trávu....! Trochu jak na létajícím koberci ....;
Zatímco se svatba nahňácala na venkovní zahrádku a markýzami chráněnou "předbaštu", ve stínu restaurace s retro palubkami, leč s "mořským" akváriem (!) je proháněli jiní návštěvníci restaurace a "vočumovali"?!...Každá svatba je panoptikum, je se na co dívat - to určitě.
Obsluha se žel nepovznesla nad náladu a s pokřivenými úsměvy se snažila vždy někam "zalézt" - dle itineráře se prostě nestíhalo (ale za to nemůže obsluha: improvizace nebyla ani svatebčanům, ani hostům dána, obsluha se tvářila, že nemá co řešit...) - občas se vyskytl nějaký ten renonc - například okamžitá platba nápojů, které nebyly na svatebním-volném jídelním a nápojovém listě, tj. v "meníčku", ale dokonce se pokoušela obsluha zkasírovat i nápoje, které platila svatba - ufufuf! Marný pokus - svatební hosté nebyli ještě "v náladě" a "opít se rohlíkem" od zaměstnanců HB se nedali....; bonmott tohoto léta v restauračních zařízení - "já to ještě neumím, já jsem tu krátce, (anebo) na brigádě" - mě "nevyděsil", ani nepohoršil...bohužel, jak jsem poznamenala, slyším to odevšad - kde je ten očekávaný "kodex" profesionálních číšníků a číšnic?! Ani po několika desetiletích demokracie se nectí!!!! A tak je to i v případě HB: nic moc nepotěšila, služby nic moc, ale kapříci se v horním rybníčku snažili vyskakovat co nejvíce, jak to bylo možné...naštěstí tu měli k zapůjčení rybářské náčiní: to chválím! A děcka a dědouškové či fandové si s dětmi zablbli! - Také mě nadchla výbava toalet - zprvu jsem byla sice osočena, že vytrhávám splachovadlo...to fakt ne?!, ale pro případnou úpravu zevnějšku bylo zde vše - i pro dámy (odličovací tampony!), snad chyběl jen "erární" zubní kartáček?!

Služby:
Interiér:
Jídlo:
Prostředí:
Celkové hodnocení:

Nenápadná stavba při příjezdu na parkoviště. Hliněná věž a zatravěný val nás zprvu překvapil. Vypadalo to jako opravdu malá restaurace. Při vstupu věží se nám otevřel prostor restaurace, který na nás dýchnul pohodou. Prostorný vnitřek restaurace se totiž nachází pod oním valem. Jedním slovem vymazlený interiér s prvky hlíny, cihel a starých trámů s výhledem na rybník skrz francouzská okna. Kuchyni se nedá nic vytknout, naopak. Je poznat, že ryby mají opravdu čerstvé, moc jsme si pochutnali. Už se těšíme s celou rodinou na jaro na jejich terasu nad rybníkem. Určitě budeme opět referovat.

Služby:
Interiér:
Jídlo:
Prostředí:
Celkové hodnocení:

Úžasná restaurace, kterou jsem objevila teprve před rokem a půl a stali jsme se pravidelnými hosty. Výtečná kuchyně taková ta domácí poctivá, která se opravdu málo vidí. Umí tam vše od hotovek až po rybky. Ty ryby chutnají opravdu jako u moře. Jde poznat, že mají čerstvé. Když na rybu, tak na baštu. O prostředí ani nemluvím, to je jako v pohádce. Dýchá tam omácí atmosféra. Miluju jejich thajskou polévku...

Služby:
Interiér:
Jídlo:
Prostředí:
Celkové hodnocení:

Při vstupu do interiéru restaurace si určitě nepřijdete jako v luxusním podniku - i když ihned po nahlédnutí do jídelního lístku zjistíte, že cenami se to snaží o to víc dohnat.
Objednali jsme si nekuřácký prostor. Obsluha nám řekla, ať si sedneme tam, kde jsme, že to sice není nekuřácký prostor, ale: "Tady u nás většinou nikdo nekouří."... a kdyby začal, přesouvali by nás nebo kouřícího zákazníka??
Bohužel pro cca 4 okolní stolky je uprostřed mezi nime jen jeden sloup, na němž je jedna skoba, kam si může zákazník pověsit kabát - pokud už ho tam nemají jiní - takže jsme si museli kabát pověsit přes židli - proutěnou?
Objednáte-li si čaj, dostanete na výběr jeden černý nebo jeden ovocný. K mému překvapení - ne citron, med ani jiné sladidlo - jen cukr.
Jako alergik astmatik pak určitě velmi oceníte, že se v prostoru volně pohybují kočky!!!! super. Nejen proti předpisům, ale i proti pohodě (kočky somrují u stolu ajen čekáte, až to na vás skočí) a zdraví zákazníka.
Kulinářská perlička na závěr. Objednáte si kávu (ristretto). Nedostanete k němu vodu, ale džbánek s "mlékem". Brrr. S polotučným UHT (což pro lidi stravující se kvalitními potravinami není mléko), které Vám v ústech zanechá takový zápach, že si, bohužel, nejde na Hliněnou Baštu nevzpomenout..
Obsluha se snažila, byla milá, ochotná přinést citron i plnit jiná přání.
Kuchař je výborný a jídla jsou správně vychucená.
Tam ta kvalita končí. Prostředí to není dobré - je tam prach, kočky, nepřijde mi to ani venku moc bezpečné pro děti..
Nejsem ublížený zákazník - byli jsme tam cca před měsícem - jen říkám, jak to je - resp. bylo v ten den.

Služby:
Interiér:
Jídlo:
Prostředí:
Celkové hodnocení:

Jsme zde asi popáté a vždy spokojeni.. Nádherná pohodová atmosféra, kuchyně bez chyby a ty staré trámy... prostě je to tam fajn.

Služby:
Interiér:
Jídlo:
Prostředí:
Celkové hodnocení:

Velmi příjemný podnik s pohodovou atmosférou a kvalita jídla nikdy nezklame.

Služby:
Interiér:
Jídlo:
Prostředí:
Celkové hodnocení:

Očekával jsem něco příjemného, ale zatim jsem si připadal jak na půdě.....Jinak by se občas měl utírat prach na lavicích a určitě bych vyměnil příbory.

Služby:
Interiér:
Jídlo:
Prostředí:
Celkové hodnocení:

Služby:
Interiér:
Jídlo:
Prostředí:
Celkové hodnocení:

Luxusní restaurace na romantickém místě u rybníčku, v létě zahrádka. Intimní prostředí. Jídlo vynikající.

Ohodnotit podnik

Negarantované údaje. Toto zařízení bylo do katalogu registrováno na základě informací získaných z internetových stránek provozovatele nebo na základě informací získaných návštěvníkem zařízení. Tyto údaje nejsou prezentovány provozovatelem restauračního zařízení a jsou zveřejněny jako negarantované.

Vybavení do přírody

Přihlašte se k odběru akcí slev a novinek

a získejte 100,- Kč na první nákup

Přibalte si sebou

Zobrazit komletní nabídku

Jsme i na Facebooku

TOPlist