Restaurace U Povozníka - Restaurace, Kavárna, Bar, Hospůdka, Vinárna

Nahlásit neaktuální údaje na stránce

 
 

Restaurace U Povozníka

Ostrava, 1.máje 12

Restaurace, Kavárna, Bar, Hospůdka, Vinárna

Když se řekne povozník - kočí, každému okamžitě naskočí postava ve fraku, v dlouhém plášti s cylindrem na hlavě, sedící na kozlíku kočáru, bryčky, dostavníku nebo jiného koňského spřežení. Povoznictví neboli formanství je jednou z nejstarších profesí vůbec. Její historie sahá hluboko do středověku, ale můžeme říct, že se zrodila záhy po vynálezu kola. Povoznictví se rozvíjelo zejména ve 14. století, kdy na našem území vznikla síť zemských stezek, později zemských silnic. Od 16. století se pak tato síť začala rozrůstat a zkvalitňovat a technický pokrok zaznamenaly také potahy a kočáry. Města i vesnice byly v čilém obchodním styku. Každá obec, město i městečko mělo svého povozníka. Kočímu, který řídil těžký nákladní povoz, se říkalo forman a majiteli kočáru pro přepravu osob zase fiakrista. Přes území našeho regionu vedly velmi důležité obchodní trasy, po kterých se přepravovalo zboží až z Francie přes Německo dále na Prahu a Polsko. Vozilo se především obilí, mouka a chleba. S významnou hornickou tradicí souvisí i transport rud a uhlí.  Roku 1896 byl postaven tento dům a dlouhá léta se zde provozovalo povoznictví, které zaniklo příchodem  první světové války. Původní stavba se zachovala do roku 2000, kdy proběhla  generální rekonstrukce budovy.  

Restaurace U Povozníka - Kontakt

Restaurace U Povozníka
1.máje 12
709 00 Ostrava

Kontaktní telefon Kontaktní telefon

Odeslat E-mail Odeslat E-mail

Info

Tankové pivo: Ne
Zahrádka: Ano
Salónek: Ano
Dětský koutek: Ne
Wi-Fi: Ano
Klimatizace: Ne

Typ podniku: Restaurace, Kavárna, Bar, Hospůdka, Vinárna

Více Hodnocení

Starší recenze se již nezapočítávají do hodnocení.

28.6.2021

Jan Vítek

Nejhorší zkušenost s restaurací jako jsem v životě zažil. Neochota přijmout reklamaci, když udělali chybu....arogantní chování a vysmívání se do očí.… více...

Ohodnotit podnik

Restaurace U Povozníka - Vybavení podniku

Vybavenost:

Wi-Fi, Salónek, Se zahrádkou

Typ podniku:

Restaurace, Kavárna, Bar, Hospůdka, Vinárna

Ohodnotit podnik Restaurace U Povozníka - hodnocení podniku

Starší recenze se již nezapočítávají do hodnocení.

Služby:
Celkové hodnocení:

Nejhorší zkušenost s restaurací jako jsem v životě zažil. Neochota přijmout reklamaci, když udělali chybu....arogantní chování a vysmívání se do očí. Takovíto lidé by neměli podnikat a už vůbec ne ve službách.

Ohodnotit podnik

Negarantované údaje. Toto zařízení bylo do katalogu registrováno na základě informací získaných z internetových stránek provozovatele nebo na základě informací získaných návštěvníkem zařízení. Tyto údaje nejsou prezentovány provozovatelem restauračního zařízení a jsou zveřejněny jako negarantované.

Vybavení do přírody

Přihlašte se k odběru akcí slev a novinek

a získejte 100,- Kč na první nákup

Přibalte si sebou

Zobrazit komletní nabídku

Jsme i na Facebooku

TOPlist