U Černého vola - Hospůdka, Pivnice
Nahlásit neaktuální údaje na stránce
U Černého vola
Praha 6 - Hradčany, Loretánské nám. 1
Staropražská pivnice v památkovém centru blízko Hradu, hned vedle Lorety, s proslulou zvonkohrou. Ceny jsou lidové, posezení s výhledem na okna ministra zahraničí. Certifikát kvality drží již od roku 1997.
Dnes 10:00 - 22:00
Otevírací doba
Pondělí | 10:00 – 22:00 | |
---|---|---|
Úterý | 10:00 – 22:00 | |
Středa | 10:00 – 22:00 | |
Čtvrtek | 10:00 – 22:00 | |
Pátek | 10:00 – 22:00 | |
Sobota | 10:00 – 22:00 | |
Neděle | 10:00 – 22:00 |
Info
Tankové pivo: Ne
Zahrádka: Ne
Salónek: Ne
Dětský koutek: Ne
Wi-Fi: Ne
Klimatizace: Ne
Typ podniku: Hospůdka, Pivnice
Více Hodnocení
Šufle
Zase jedna hospůdka, do které se budu ráda vracet. Pivko jako křen a ty ceny za jídlo, no něco jako z Marsu.
Všem doporučuju. Vlastně, neee, PAK BY…
více...
Romana
Pivo výborné, interiér nádherný, ale naprosto otřesná obsluha a bohužel opakovaně více...
Starší recenze se již nezapočítávají do hodnocení.
ufounka
Super hospoda, pivo jako křen. Obsluha perfektně oprsklá, tak jak ve správné hospodě má být. Tihle týpci tady dělají tu správnou atmosféru. Moc rádi… více...
Scott
Tuto hospodu jsem vždycky míval moc rád. A letos se zase chystám podrobně probádat Prahu, tak ji určitě nevynechám. Jenom musím předeslat, že… více...
U Černého vola - Vybavení podniku
Typ podniku:
Hospůdka, Pivnice
Pivo:
Plzeňský Prazdroj, Velkopopovický kozel
Jazyková vybavenost obsluhy:
Čeština a slovenština, Angličtina
Ohodnotit podnik U Černého vola - hodnocení podniku
Radek Lipavský
Jste U Černého vola, tak co se sakra divíte?
Šufle
Zase jedna hospůdka, do které se budu ráda vracet. Pivko jako křen a ty ceny za jídlo, no něco jako z Marsu.
Všem doporučuju. Vlastně, neee, PAK BY NA NÁS NEZBYLO MÍSTO.
Romana
Pivo výborné, interiér nádherný, ale naprosto otřesná obsluha a bohužel opakovaně
Starší recenze se již nezapočítávají do hodnocení.
ufounka
Super hospoda, pivo jako křen. Obsluha perfektně oprsklá, tak jak ve správné hospodě má být. Tihle týpci tady dělají tu správnou atmosféru. Moc rádi tady chodíme a užíváme si tu patinu minulosti.
Scott
Tuto hospodu jsem vždycky míval moc rád. A letos se zase chystám podrobně probádat Prahu, tak ji určitě nevynechám. Jenom musím předeslat, že naposled jsem tam zavítal v roce 1985. To se tam točilo nějaké černé pivo. A ta putyka měla báječnou atmosféru. Mám skoro strach tam vstoupit dnes, abych si třeba nezničil ty vzpomínky. Ale za pokus to stojí.
Ján Šipoš
Pri každej návšteve Prahy nikdy neobídem túto hospodu. Je spojená s mojím životom. Chodím tam od roku 1977, od mojich študentských čias. Vždy keď tam prídem, mám pocit, že sa zastavil čas. O dva týždne tam prídem zas. Je tam super. Prajem všetko dobre.
Boris
Tento podnik je pro mě velice krásný vzhledem a dobrým pivem. Vždy si tam dáváme pár "kousků" s chutí a nasáváme historii tohoto podniku. Bohužel dnes 2.11. mě tam poněkuď nasr.. naštval pingl svojí neochotou a arogancí. Chtěl jsem si objednat piva a jít si stoupnout klasicky ke vchodu, jelikož místo na sezení nebylo. Poměrně mladý číšník nejdříve řekl, ať si jdu sednout a nepletu se tu. To jsem bral poměrně sportovně, protože hospodu už nějakou dobu znám a vím že mírná arogance se zde nachází. Nicméně po té co jsem řekl, že jdu si stoupnout dopředu a počkat na to místo při odchodu do vedlejší místnosti jsem slyšel jak zabrblal "Taky můžete jít někam jinam". To byl pro mě docela silný oříšek... Chápu chlapi, že po celém dni plné turistů toho musejí mít toho dost, ale přišel jsem s pokorou a slušností a dostal jsem od něj aroganci, že by si zasloužil..... No asi víte..
Ukončil bych to tím, že kvalita piva je bezpochyby výborná, ale obsluha dělá velké procento z dojmu co si klient odnese domu.
Pan Továrník
Vážení, nevím, s jakým ksichtem si objednáváte pivo, ale obsluha je perfektní. Když neumíte ani zabučet a pak se tam chováte jako páni restaurace, jak už tu někdo napsal, dostanete, co si zasloužíte. Týpek neustále kontroluje, jestli pivko máte, nebo ne, aniž byste o něm věděli, ale v ten moment, kdy vám dochází, se tam číšník objeví a za chvíli máte na stole další super vychlazenou Plzeň s pěnou na tři prsty. Jídlo za neuvěřitelné ceny, které naprosto nereflektují lokalitu a zůstávají vážně proklatě nízko. Pecka.
Miloslav Zavřel
Při každé návštěvě Prahy nemůžeme vynechat tradiční návštěvu stylové hospody U černého vola na Hradčanech. Úžasná atmosféra, dobré pivo, vynikající obsluha, perfektní majitel – co více si host může přát? A že nejstarší z nás se zde poprvé zastavil již v roce 1955… Sokolové z Hlinska
ANNA GREGOVA
Nejhorsi putika v Praze! A to obsluha je ceska, takze nasi lidi!!! Jednoducho vymenit!
Anna Gregova
Nejhorsi putika v Praze! A to obsluha je ceska, takze nasi lidi!!! Jednoducho vymenit!
Zdeněk Mat yáš
K Černému volovi chodíme nepravidelně už 30 let, vždy se nám tam moc líbilo!Proto se moc divím, velmi odlišným vyjádřením k obsluze! Kde je problém? Dobře znám historii vzniku tohoto podniku! To ale hosté neví,Karel Pecka by o tom mohl vyprávět!Doufám, že Vůl zůstane svým a já tam ještě vypiji hodně dobrých Kozlů!
Pavel Martinovský
Kde jinde naleznete výběr chuťovek k pivu v takovém výběru?
Úžasné!
Evgeny Ivolga
Bartender is a rasist
Malej Jarda
Objednal jsem si STUDENOU HLADINKU PRAZDROJ. Číšník mi pohodil na stůl KOZLA s čepicí. Jídlo jsem si neobjednal.
Tím jsem nedostal hladinku, ani Prazdroj, teplota mě už nezajímala.
Oznámil jsem to číšníkovi, to je asi ten s nízkým IQ. Byl na mě nepřátelský. Že mi to vymění za správné pivo nebyla ani řeč. Tvrdil mi AROGANTNĚ, že jsem si objednal PIVO. Když čepují více druhů piva, tak se mě snad musí zeptat JAKÉ PIVO CHCETE pane? Vícekrát sem nejdu. Tady jsou snad spokojeni jen ti, co pijí Kozla. Je škoda takové pěkné hospůdky pro takový personál. JM
Petr Studený
Klasická hospoda, vynikající jídlo, dobré pivo. Jedna z mála stálic v Praze. Každý dostane to, co mu náleží. Zaplať pánbůh za to. P.S.
Jarda
Ti kreteni, za účelem úspory vody,umývají skleničky v mýdlové vodě, bez oplachování....
Pavel
Nejhorší místo ze všech v Praze !!!!
Hlavním důvodem je pitomý a provokativní personál....
Jarda
Navrhuji změnu názvu pivnice. Nově by mohla nést název "U NEVRLÉHO VOLA", popř. jen "U VOLA". Každý by aspoň předem věděl, do čeho jde. :-)
Jana
Naprosto souhlasím s autorem předchozího příspěvku. Kdyby obsluhující personál netvořili arogantní primitivové s IQ okolo 30, byla by to úžasná hospůdka. A protože nejsem masochistka, už mě tam nikdy nikdo neuvidí. Leda, že by došlo k personálním změnám, ale to se asi jen tak nestane. :-(
Petr
Ten číšník je neskutečný kretén. Takový chování jsem snad nikdy neviděl. Klasická lopata, která neumí nic jinýho a tak musí pinglovat. Tam už nepáchnu...
Barbora Hunalová
Nedoporučuji, velmi nepříjemná obsluha. do hospody přišli angličani a pingl je česky seřval proč si sedají ke špinavému stolu a pak na ně zařval::::::: můžete si DOPRDELE dát aspoň ten tácek. Pak jsem si objednala sekanou přinesli mi nějakou sekanou půlku z kolečka. NEDOPORUČUJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VELMI NEPŘÍJEMNÁ OBSLUHA
Bohouš
Kdyby se dávalo 10 hvězdiček,tak je dám!
Nakládanej romadůr...ty dávám dva!
Pivko dobrý..těch dávám víc!
A obsluha? Krásně nevrlá..to k tomu místu prostě patří!
Není lepší putyky na světě! Genius loci..neskutečný...
Peter
Správanie obsluhy nemá nič spoločné zo slušnostou a pohostinnostou.
krapice
Dobrý den,
každoročně chodíme do Vaší hospůdky "U černého vola" na jedno než jdeme na Hrad a Nerudovkou přes Karlův most až na Staroměstské náměstí ,těsně před vánočními svátky.
Ale letos už musím napsat, protože, nejenže číšník, který nás každoročně obsluhoval, byl patřičně nevstřícný už jen výrazem, ale stoly a míra piva nebyla vždy "košér",poslední z nás, který platil, musel zaplatit 10 piv, které evidentně nevypil ani on, ani nikdo z naší party.
Tady bych velmi uvítala kontrolní pokladnu, byla by potřebná jako sůl!!!
Proto jsme se rozhodli, že vaší hospůdku, ač jsme vždy tolerovali "naprdnutý" výraz obsluhujícího vysokého číšníka, už navštěvovat nebudeme a pokud bude uzavřena, nebudeme tomu vůbec divit.
Taková nevstřícná obsluha nemá nárok, aby byla hospůdka, kdysi tak populární, navštěvována, byť jednou ročně.
A taková to byla krásná a vstřícná hospůdka kdysi.....Co tomu brání, aby zase byla?????
Jana
Moje nejmilejší hospůdka. Nejlepší pivo, prostředí,obsluha je teď bez výhrad.
Václav Malina
Genius loci místa super, pivo je opravdový zážitek! ještě teď se mi sbíhají sliny, ale obsluha - bída a arogance, tady je pánem číšník a zavést sem kamarády ze zahraničí by bylo koledování o pěknou ostudu. Pokud se nad tohle umíte povznést navštivte.
Milan ILAVA
Ak si nedáme "kozlíka" U ČERNÝHO VOLA, neboli sme v Prahe! Od r. 1979 chodíme každý rok do Prahy a do spomínanej hospody. Ako študent na strednej, som vyskúšal a musím povedať, že od vtedy tíško závidím... Ak je pivný boh, tak tam, čapovanému pivku, nadelil plný počet bodov! Prostredie je "nemenné", ako bolo na počiatku, tak nech je i naďalej... Nám sa tá časová schránka páči a vôbec nevadí. Pravdou však je, že za tie roky sme zažili prívetivé i nepríjemné situácie, vyvolané obsluhou. Tešíme sa na super pivko a tak veľmi, že prichádzame do Prahy často len kôli nemu! Skutočne!!! Nemáme tosíce napísané na čele, no potom nás obzvlášť mrzí, že je tam vtedy nevrelo. Stačilo by len veľmi málo a reakcie ľudí na obsluhu v hodnoteniach by boli určite iné. Veľa ľuďom som odporučil návštevu a nemenej ich k Vám doviedol. Povedzme, že nie vždy, sa cítili v pohode. No po návrate domov si pamätáme len na dobré pivko. Netuším, prečo býva tak rozdielny prístup..? I tak sa radi vrátime a perzonálu želáme veľa dobrých a príjemných hostí. Milan.
Vlaďka
Včera jsme s manželem navštívili tuto hospodu již poněkolikáté. Jezdíme do Prahy jednou dvakrát do roka, vždy jsme "K volovi" zavítali.
S jakou arogancí ze stran obsluhy jsme se včera setkali, to mi rozum nebral. Každopádně jsme tam včera byli naposledy.
Pavel
Prijel kamarad z Holandska a ja mu chtel ukazat to pravy cesky. Tak jsem ho protahl po pamatkach a u Hradu jsme dostali neskutecny hlad. Ruka osudu nas vedla porad do kopce az jsme narazili na Cernyho Vola. Reknu Vam, pokud chcete dat turistovi sondu do cesky kultury, bezte tam. Dlouhy stoly a lavice, ktery prispivaji k socialni interakci, skvely pivo a jidlo a ty ceny. No parada. Pokud lidi hledate neco, kde vas bude cisnik krmit vidlickou a rikat vam 'Milostivej pane', tak bezte nekam jinam. V hospode, v hospode jsme si vsichni rovny. A cekani na pivo vas taky mrzet nebude, kdyz mate u stolu dobrou spolecnost. Ta atmosfera U Cernyho vola je k nezaplaceni ...
Pivoj s chotí
Chodíme sem přes 30 let, pivo výborný, to nemá chybu, milujeme zdejší topinky, ceny na Prahu neskutečný. Jezdíme do naší oblíbený hospůdky 50 km a už jsme se naučili tolerovat nevrlou obsluhu a WC, za toho Kozla to stojí!
Lupo
Pivo skvělé.
Martin a Venca krásní a moc milí.
Jídlo ok.
Luděk
Byl jsem v této tradiční pivnici mockrát. Dobré pivo. V posledních 3 měsících jsem tam zašel několikrát. Arogance obsluhy, která ani nepoděkuje za 40 Kč dýško mne již přestala bavit. A tak jste právě dnes přišli o jednoho pravidelného hosta. Už tam nepáchnu. ... Obsluhující personále "probuďte se" . Hosté tam nejsou pro Vás, ale Vy pro ně !
Jirka
Byli jsem tam se známými z Německa - ty se divili! Obsluha arogantní (a týká se to i výčepního) pomalá, pingl si neodpustil uštěpačné komentáře směrem k hostům, člověk si připadal málem jako v kriminále a pingl byl tím typickým všemocným komunistickým bachařem. Navíc se tvářil že je to on, kdo je tam za trest. Na pivo se čekalo dlouho (i když nebylo plno), bylo podměrečné a urgovat pingla o nápravu jsem si po prvním pokusu už nedovolil. O placení jsem musel několikrát žádat - chtěli jsme zoufale už být pryč. Rozhodně nedoporučuji - ta cena za to nestojí. Přijdete o nervy a iluze o českém/pražském pohostinství.
Josef
Minulý týden jsem měl s kolegou cestu do Prahy a nechyběla ani návštěva"Černýho vola",tedy hospodu kterou jsem objevil asi před 30 lety a od té doby nepravidelně navštěvuji.Musím dát za pravdu většině předchozích hodnocení,pivo těžkej podmírák,po kontaktu s personálem jsem pochopil proč se hospoda jmenuje tak jak jmenuje.Při odchodu a návštěvě WC mě výčepní(primitiv,tipuji max.vzdělání na ukončenou 7.třídu)sdělil,že tam nejsou veřejné záchodky(podotýkám,že jsme zde s kamarádem,byť s výhradami, zkonzumovali každý své 3 kousky) a se slovy "Vraťte se na Velkou Moravu" a posměšným gestem vyprovodil.Museli jsme se hodně krotit,abychom ho neinzultovali....Inu vrátíme se rádi a ty" Pražáku", bůh ví odkud jsi, sem raději nejezdi je nám tady líp i bez podobných hňupů.Takže se už těším na další pražskou pivní anabázi, ale u Černého vola už opravdu nikdy...
JM
Dobrý Naprosto příšerna obsluha, arogantní, točí podmiraky a neochotně s přetvářkou Vám pivo daj s pocitem co otravujete, jídlo slabé snad jen interier kdyby nebyl tak zahulenný by připomínal staré časy, hospůdka je na pěkném mistě nedaleko Lorety.
DADA
Přííííšerná obsluha-neurvalý, pomalý a ...nechápu co tam dělá takový "číšník"
Nakládný hermelín,- normálně polotovar z makra nebo jipu.
Pivo výborné a výčepák rychlý a přesný.
Hajzlíky jako za socíku. Atmosféra stejně tak.
Never more.
Jaroslav Karásek
Již jsem nedoufal, že natrfím , jako neználek na klasický hostinec s tradičním jídlem. Byla to náhoda, Manželka žádala nějaký podnik s palačinkami, a já jsem rezignoval, že bude po její chuti. Náhodou jsme stáli na roletánském náměstí a já jsem byl spocen na kůži , a manželka mi řekla abych se převlékl, dokonalé zákoutí bylo u černého vola, převlékl jsem se a začal jsem číst jídelní lístek. Neuvěřitelné , četl jsem o čem jsem snil a za normální ceny. Okamžitě jsem rodininu přesměroval do sousedního podniku na palačinky a vstoupill jsem do Černého vola. Objedal jsem si okamžitě malé černé pivo abych nebyl přistižen . Na jídelním lístku jsem objevil tlačenk a hned jsem si ji objednal, číšník se mě zeptal jestli 15 nebo 20 , tak jsem řekl 15 , a to byla chyba , tlačenka byla čerstvá a svěží i pečivo bylo svěží, no nádhera.zbajzl jsem to za chvíly , zapil jsem to 3dl, černým pivem a byljsem poklizen. Nedovedu vyjádřit slovy jak je možné takto pojezd, a vedle je podsnik který nabízí obyčejnou palačinku za 150,- Kč
Vzdávám holt pivnici u Černého vola a budu se i já snažit takto pracovat pro lidi.
Roman
Poutní místo každého čecha. Typicky stará česká hospoda, kam eště nevtrhly žádné nové západní móresy.
Každý by si měl uvědomit, co to znamená typicky české.....
Hospoda vynikající, pivo (černý kozel) absolutně skvělé, typicky česká hospodská jídla také super.
Co je ale občas horší - obsluha, jedna směna slušná s číšníkem který srší svým humorem, druhá nevrlá a protivná.
Na černého kozla chodím velice rád.
Jita
Pivnice ktera ma opravdu sve kouzlo a kde pivo je snad nejchutnejsi v cele Praze...
Ivo Fencl
Podnik zmiňuje také Pavel Maurer v knize Nejezte blbě!, o které tento článek v deníku Nev. pes 29. 5. 2014
Pavel Maurer nejen jedlíkům
„Věřte hlavně vlastnímu názoru a pěti, v případě žen šesti smyslům. Ty vás nakonec nikdy nezklamou.“
Pavel Maurer nemá rád zbohatlíky, kteří, jak píše, nalévají v rámci své „prostoduché podnikatelské etiky“ se zkušeným výrazem na tváři ledovou kolu do ročníkového Chateau Margaux. A podobně tomu si je vědom, že Petr Kellner koneckonců znamená „jen“ Petr Číšník. Ne sto, nýbrž „jen“ 98 kapitol má čtvrtá jeho kniha, která se jmenuje prostě: Nejezte blbě! Vydal ji právě Radioservis.
Autor přednáší na FAMU, publikuje pravidelně na www.grand-restaurant.cz, vyslal už do oběhu své publikace Tipy teenagerům (1991), Tajemství nejlepších šéfkuchařů (2006) a Ježek v kleci (2013) a roku 1997 uvedl na trh nezávislého průvodce po nejzajímavějších restauracích (Maurerův výběr Grand restaurant). Podílel se asi na patnácti filmech, ale vystupuje také v rádiu, a právě posledně rozhlas stojí i za zrodem knihy fejetonů, ve kterých si naštěstí ani zdaleka neudělil patent na rozum. I když jako arbitr vystupuje. Arbitr „gastronautů“, jak své čtenáře a posluchače oslovuje.
Maurerův „denní chleba“ knihou zčásti podchycený tkví také v tom, že si na falešné (nebo i vlastní) jméno rezervuje místa v pečlivě vybraných restaurantech, které však navštíví teprve po důkladném prostudování nápojových a jídelních lístků a webových stránek. Načež dojde na nejhorší.
Zajímají mne ubrusy, záclony, toalety, vůně a interiér restaurace, upřesňuje zběhle (str. 121). Kriticky sleduji chování personálu. Hodnotím, zda jsou použity čerstvé a sezonní suroviny, zda je kuchař kreativní či tradicionalista. Věnuji pozornost hudbě a celkové zvukové atmosféře podniku. Asi se občas tvářím soustředěně a někdy možná důležitě, ale doufám, že ne moc připitoměle či nabubřele. K obsluze se pokouším být milý, v těch dražších podnicích však neodpustím ani malou chybičku.
Zajímavá je skoro každá kapitola, ba i ta o nepoužívání telefonu v restauracích. Schválně můžete hádat, co Maurer (zde trochu v roli Ladislava Špačka) v dotyčných podnicích „povoluje“ s mobilem dělat (a viz konec článku).
Knížka Nejezte blbě! nás chytře „protahuje“ Prahou, ale taky po Čechách i zahraničím, takže kupř. s autorem vstoupíme na půdu Toskánska anebo do nejstarší restaurace planety, kterou je Botín v Madridu (1725). Opět můžete hádat, kolik mu udělil pomyslných hvězd (a budete překvapeni při odhalení).
Ocitáme se ovšem zrovna tak v těsné blízkosti dlouholetého gastronomického poradce prince Charlese. Přesto se autor opětovně netváří jako vševědoucí a že zažil veškerenstvo. Ve Vietnamu ovšem, a to je pravda, pil ještě teplou hadí krev (byť míchanou s whisky), jedl střevlíky na cibulce, ochutnal vařeného štíra a na Krétě dušené jehněčí žaludky balené střevem s rajskou omáčkou. Na Indickém oceánu pak přišel na chuť ježkovi a v Kambodži, kam doplul, pozřel dokonce ještě nevylíhnutá ptačí holátka usmažená takříkajíc ve vlastní skořápce (a pokud vám to snad není po chuti, stěžujte si v lampárně hlavního nádraží).
Sníst se mu nicméně ani za boha živého nechtělo lízátko se zataveným škorpionem, moučného červa ani cvrčky naložené ve vinném octě a soli. „To mám pořád větší chuť namazat si kus chleba máslem,“ podotýká.
Dotkneme se při čtení opakovaně i známého Hrabalova románu Obsluhoval jsem anglického krále a prakticky veškeré kapitoly tohoto potenciálního besteselleru jsou úměrně kořeněny původním humorem, byť se autor neubrání ani vtipu převzatým ze známé scénky Felixe Holzmanna a Viktora Maurera.
Vytkl bych publikaci snad jen zbytečnou „reklamu“ na Harry Pottera, neboť tamní lentilky typu „tisíckrát jinak“ nebyly první. Obdobný a lepší vynález ve formě žvýkačky už totiž dávno před Rowlingovou předvedl Roald Dahl a jeho Willy Wonka. Ten svému dědici Karlíku Bucketovi v podzemní továrně na sladkou čokoládu.
Krátkou poznámku měl i ke vzpomínce na autorovu opakovaně zmiňovanou moravskou babičku Annu a její „neměnné ranní rituály“. Nejdříve chvíli seděla ve flanelové noční košili na posteli a ručně si natahovala hodinky. Pak vzala do ruky dřevěný oprýskaný mlýnek a mlela kávu. Dva ranní zvuky: točení kolečkem hodinek a točení klikou mlýnku, vybavuje si spisovatel a kulinář. Totéž vytanulo už (byť v souvislosti s matkou) Foglarovi, i sepsal tenkrát klasický díl Rychlých šípů Rychlonožka v říší snů (2. července 1946), ve kterém procitající titulní hrdina mele, pravda, na posteli nikoli kafe, nýbrž žito.
Právě s Foglarem realizoval Maurer kdysi zajímavý, dlouhý rozhovor, teprve nedávno poprvé vydaný knižně. V roli postrachu restaurantů se nicméně cítí ještě lépe než zpovědník a vystudovaný žurnalista a v jednom momentě připomíná taky svého oblíbeného spisovatele Marquéze, podle jehož názoru máme každý vedle veřejného života další dva životy: osobní a „tajný“.
Co se onoho osobního týká, Maurer přizná, že doma při vaření občas kleje (když něco připálí) a že zůstává sám před sebou a rodinou benevolentní k leckterému kulinářskému poklesku, který by v Alcronu setřel. Není v soukromí přísný ani při výběru správných sklenic pro víno (aby taky byl) a miluje dokonce dceřiny sklony k recyklaci právě těch surovin, jejichž expirační doba je takříkajíc „na krajíčku“.
Přečasto taktéž pije a jí to, co se k sobě ani trochu nehodí, a přiznává, že porušuje ještě i jiná ustálená pravidla. „Jsem přitom šťastný, i když občas nesnesitelný.“ Podobná rozvolněnost má, pravda, jednu výhodu. Dělá z autora publikace Nejezte blbě! ve skrytu domova vynálezce. Tam Maurer s pokrmy experimentuje, tam dochází i na to, co ještě nezkoušel.
A vyloženě tajný život? Má, jak uvádí, slabost pro extrémně hořkou čokoládu. A v jednom krámě si občas koupí půlkilogramový pytlík solených oříšků kešu, které zvládá spořádat nikoli sice na jediné posezení, ale nadvakrát ano. K tomu prý obyčejně popíjí těžké červené víno. Nebo rovnou slivovici. „Pak mne samozřejmě celou noc ukrutně bolí břicho.“
Vyhlášený lovec chutí ovšem tuší, kde se nazítří vyléčit (tedy zase jídlem). U Hrocha, U Jelínků, U vola, U tygra, U kata, Na slamníku, U Rudolfa a... Ještě několik hospůdek by vám poradil. Kniha je doplněna jeho barevnými fotografiemi a také úvodem šéfredaktora Radiožurnálu Jana Pokorného, někdejšího zahraničního zpravodaje ve Francii, který se s Maurerem svého času dohodl na pravidelných sobotních a nedělních popoledních glosách o gastronomii.
P. S.
Ano, mobilem se podle všeho smí v restauraci občas fotografovat jídlo, ačkoli Guth-Jarkovský se o tom nezmiňuje.
Milan
Výborná klobása, dobrý pívo, zkuste zajít..
Dana
A budu to chválit, a budu, a budu!!!!!!!!!
Houba
No jako za Mária s Mirkem a Bohouškem už to bohužel nebude,ale pořád
stále stejně skvělý.
Radka
Super, určitě se tam ještě někdy vrátíme!
Tomáš
To byla hrůza... Antipatický číšník, opravdu moc nepřijemný. Nikdy víc.
radmik
Hospoda ne u vola, ale u dvou volů. Pivo sice skvělý, ale obsluha je tak hrozná a nepříjemná, že už tam nikdy nepůjdu.
daniel
Vše super pokaždé když jsme v praze zajdu na pivo.a pro ty co mají problém z obsluhou je super a když se budete chovat slušně tak to taky zjistíte jinak bych doporučoval si tu profesi zkusit a pak kecat ke mě se vždy každý choval báječné a vše bylo super
Luděk Pivoňka
Výborný pivečko, pro mě v Praze nejlepší. K pivu dostatek pivních pochoutek, třeba pekelníci super. Musíte mít kliku na obsluhu, my ji celkem měli, ten protivnej zůstal za pípou. Celkově doporučuju k návštěvě..
Neznámý
strašné za tak malej nájem takově služby
radmik
obsluha PŘÍŠERNÁ!!!!
pivo výborné,jedno z nejlepších v Praze a možná i v ČR.pokud nevadí velmi nepříjemný číšník,pomalý,arogantní a hrubý,budete spokojeni.pokud vám výše uvedené věci vadí,dejte si alespoň pivo...
maggggi
Neznámý
Roman
Horšiu obsluhu som nezažil nikde na svete. Neopísateľné....
miloš
Som zo slovenska, do Prahy jazdím od prvého spustenia metra do provozu. Bol som tu na vojne-na hrade. Pivnice p. Bohumila L. je stále stejná, co mi ako starému konzervatívcovi vyhovuje. Je tu však problém dostať na ,,stojaka" pivo-musím dlho čekat,i sednout si je po 19-té problem. Začmudené až se nedá dejchat a musíme na sebe řádně řvát abychom se slyšeli. Pokaždé zachřipnu.Za to ale podnik nemuže.Lidé si ale musí uvědomit že ve čtverce nebudou hajzlíky vystlány šafranem.Když sem nebyl u VOLA, nebyl sem v PRAZE !!! Miloš-Piešťany.
evan
Jarda CRO
Pivo super
Trandak
Vankus
Kedysi pred 20 rokmi mi túto hospodu ukázal spolužiak z VŠ a povedal: "Tu majú najlepšieho Kozla na Zemeguli a v blízkom okolí". Odvtedy vždy, keď mám cestu do Prahy, zastavím sa u Černého vola. Je to tam pokaždé rovnaké, a je to tam pokaždé perfektné.
Neznámý
Dastin
milošek
Při každé návštěvě Prahy posledních 35 let tam musím jít na Kozla. Už ho miluje i moje žena. Jen proboha kdo to řekl těm cizincům. WC též pamatují mou junáckou moč
Misha
tak si představuju tradiční hospůdku, super.
Tom
hans
Pajzl, ale nádhernej. Málo místa, začouzeno, ale to PIVO! Nejlepší kozel v Praze za 26 k. Obsluha rychlá, natočená míra sem tam pod čárku, žádná tragédie. Jídla minimum - jen chuťovky k pivku, vše vynikající. Horší záchody.
Grimpo
Bohové Všehomíra, všechno si vemte, ale prosíme, zachovejte nám točenýho světlýho Kozla a nakládanej romadůr v místě nejsvětějším - U ČERNÉHO VOLA.
Mirko
Vše ok, jen toalety prosím upravit.
Neznámý
Paul
Super hospoda, když čas od času vyrážíme na pivně naučnou procházku, tady vždy začínáme. Žiju v Praze 29 let a chodím sem od studentských let. NIC SE NEMĚNÍ, super jídlo, super pivo - tedy Kozel, Plzeň znám i lepší, okolní nafintěné hospody prázdné...
Dr.Grobián
Jedna z nejlepších hospod vůbec.
FEFE Brno
Mužeme se jenom modlit, aby Bůh nám tuto hospodu ráčiti zanechal.Kdykoliv do Prahy tak pouze sem. Zatím jsem nebyl nikdy zklamán. Hoši děkujem !!!
Tom
Skvělá hospoda, zachovala si svůj původní charakter.
Neznámý
symbelmynë
Nejlepší hospoda v Praze, je
tam vždycky správný bzukot.A to pivo? Rozplývá se na jazyku:)))
Milan Paško Bratislava
Už tradične výborne. Keď som v Prahe nikdy nezabudnem prísť. Výborná obsluha a perfektná atmosféra. Doporučujem vrele.
Novák F.
Chodím tam již 30-cet let a jsem vždy naprosto spokojený. Příjemné prostředí, příjemní lidé, dobré pivo - tak si představuji hospůdku, kam se každý rád vrací.
Neznámý
boldhead
brendy
Petr Svoboda
Klasická pivní putyka, ovšem na exponovaném, turisticky zajímavém místě. Mohla by zde být drahá pizzerie nebo nějaký jiný nóbl podnik. Místo toho tu najdete milou hospůdku s pivem za 23 korun. Jenže to pivo - přijďte si ho ochutnat! Tady to pivo hejčkaj, tady se s ním mazlej! To není pivo, ale smetana. A pozor - čárka na půllitru tu funguje ne jako dekorace skla, ale skutečně ukazuje, kam až má sahat hladina! A to všechno píšu já, který Velkopopovického kozlíka moc nemusím.
K jídlu jsou utopenci, sekaná, párky atd., z teplých jídel jsem registroval jen smažený sýr s hranolky. Ale co určitě ochutnejte, je zdejší naložený romadur! Při placení na vás nebudou zkoušet obvyklé fóry s dlouhým přehrabováním v peněžence, ale vrátí vám do poslední koruny. Ovšem vzhledem ke kvalitě piva a příjemnému prostředí zde spropitným nešetřete. Tuto hospůdku opravdu nelze než vřele doporučit!
Neznámý
Neznámý
spawn
Korn
Neznámý
Neznámý
Neznámý
Negarantované údaje. Toto zařízení bylo do katalogu registrováno na základě informací získaných z internetových stránek provozovatele nebo na základě informací získaných návštěvníkem zařízení. Tyto údaje nejsou prezentovány provozovatelem restauračního zařízení a jsou zveřejněny jako negarantované.